{TES} REFLECTIONS | Ars Pori Megastore | 25.9.2021–7.11.2021

Ars Pori Megastore on kuusi viikkoa kestävä taidenäyttelyiden ja tapahtumien kokonaisuus, joka tuo kulttuuria ja kuvataidetta Porin keskustan sydämeen. Syyskuun lopussa Porin päivästä 25.9. alkaen ydinkeskustassa sijaitseva Isokarhun ostoskeskus toimii näyttämönä lukuisille taiteilijoille ja heidän teoksilleen. Tyhjiin tiloihin syntyy taidenäyttelyitä ja installaatioita sekä yhteisöllinen tila, jossa koronarajoitusten hellittäessä ihmiset voivat kohdata toisensa. Ihmiset voivat tulla kokemaan taidetta ja tapahtumia elektronisen musiikin iltaklubeista ja live-keikoista performanssitaiteeseen.

{TES} oli mukana Ars Pori Megastore -tapahtumassa teoksillaan Reflections ja Digital rebirth.

Reflections, kuva: Tea Söderlund

Reflections

Muistin, muistamisen ja identiteetin teemoja käsittelevä mediainstallaatio lähestyy kohdettaan vuorovaikutuksen, havaintojen ja kokemisen kautta. Installaatiossa sääntöjen ja satunnaisuuden luomien algoritmisten muotojen ja maisemien keskiössä olemme itse katsojina ja vaikuttajina.
Muutoksen ja hetkellisyyden tilassa kokemuksen ääriviivat ovat toistuvassa liikkeessä. Teos muistuttaa, että ihmiset ovat aina lukittuina subjektiivisen kokemukseensa, minkä lopputuloksena on usein toistuvia virheitä ja vääriä valintoja.

Reflections is an installation that approaches its themes of memory, recollection and identity from the perspective of interaction, perception and experience. In the installation, we find ourselves at the center of algorithmic shapes and landscapes as both viewers and influencers.
The work questions the building blocks and narratives we use to construct our identity while everything is in a constant state of flux. The outlines of our experience are perpetually reshaped by chance, change and momentariness. The work reminds us that people are always locked in their subjective experience of the world, which results in repeated fallacies and erroneous choices.

Digital Rebirth, kuva: Eetu Henttonen

Digital Rebirth

Teos tarkastelee digitaalisen ja fyysisen muodon ulottuvuuksia. Digital Rebirth sai alkunsa Tea Söderlundin vuonna 2012 valmistaman teoksen fotogrammetria-tekniikalla tehdystä 3d-mallista. Alkuperäisen teoksen identiteetin teemat saivat uuden näkökulman, ja samalla teoksen digitaalinen versio paljasti liikkeessä syntyvän visuaalisen harhan, jonka vuoksi katsojan on vaikea tulkita, mihin suuntaan animoitu 3d-malli kiertyy. Fyysisestä muodosta poiketen, digitaalisuus antaa näkymän myös muotojen kääntöpuolelle.

Digital Rebirth is an installation that explores the connections between and within the physical and digital dimensions. The piece was conceived by constructing a 3D model, using photogrammetry, from a relief by Tea Söderlund, originally from 2012. The digital version added new layers to the original work’s themes of identity, and revealed a visual illusion that makes it difficult for the viewer to discern which way the form is rotating. In contrast to the physical form, the digital version allows for a view to the inverse surface.